Skoči do sadržaja

Izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić, na dužnost ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje, izabrana je na 78. sjednici Upravnog vijeća Agencije održanoj 7. ožujka 2023. godine.

Izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje
Izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Izv. prof. dr. sc. Horvatek Tomić doktorirala je 2009. godine na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U zvanje docenta promaknuta je 2013. godine, a u zvanje izvanrednog profesora 2019. godine.

Zahvaljujući dugogodišnjem obrazovanju, usavršavanju i angažmanu, tijekom svoga je profesionalnog rada stekla bogato iskustvo u području osiguravanja kvalitete te je 2014. godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a 2016. godine i predsjednicom Povjerenstva za upravljanje kvalitetom Veterinarskog fakulteta.

Od 2018. do 2022. godine obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.